Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatın tadını veren sadece Allah aşkıdır.
Gönderen : Sumay
Tarih : 2/21/2023 3:24:35 PM


.
HAYATIN TADINI VEREN SADECE ALLAH AŞKIDIR
Mektup-Cevap
Cok kiymetli Büyügüm,

Sanirim 4,5 aydir sizin sayfanizi hergün takip ediyorum. Size iletilen sorulardan ve bu sorulara verdiginiz icten, yolumuzu aydinlatan cevaplardan ne kadar fayda buluyorum, izah edemem. Allah hepinizden razi olsun.

Efendim ben aslen Karaman (Konya) liyim. Size bir sir vermek isterim, icten ice sizinle hemsehri oldugumu düsünüyor ve kendi kendime cok mutlu oluyorum.

Size 2006 yilinda tanistigim Ankara´da yasayan, bir teyzeden bahsetmek istiyorum. Eskiden kizlarindan biri Karaman´da hakim olarak görev yapmis ve bizim kiracimiz olarak bulunmuslar. Bizde kendilerini tanima serefine bu sebepten vakif olmusuz. Nurteyzem sanirim 95 yasin üzerinde, bana kisacik tanisma esnasinda kendinden, gecirdigi hayattan bahsetti. Benimle paylastiklarini o gün masal gibi dinledim. Zamani gelince bende öyle güzel tesirleri olduki baska dostlarinda bilmesini istedim. O sebeple burada Nurteyzemin agzindan anlatmak isterim. Kizim dedi bana "Ben cok kücüktüm okkumayi, ögretmen olmayi cok istedim, abilerim karsi ciktilar, okutmadilar, ilkokul 5´e kadar okuyabildim. Sonra evlendim, esim cok iyi bir insandi, bereber savas gördük, yokluk gördük. 4 Evladimiz oldu, hepsini okuttum. (Evlatlari Hakim, Avukat, Ögretmen meskleklerinde hizmet vermisler) (Simdi annelerine pamuklara sarip bakiyorlar). Yanliz kizim ben okumadim ama esimle görevi icabi gittigimiz bütün köylerde bana akil danisan , yardim isteyen hanimlara yardimci oldum. Hep onlarla dertlerini paylastim, onlara terzilik, ögretmenlik, yaptim. Yanliz hep bir seye dikkat ettim. Hayatim boyunca dedikodu yapmadim, sakin sende yapma. Dedikodu cok ama cok kötü bir huydur, kismetini engeller. (Bunu bana birkac kez tembihledi). Kizim ; iste hal böyle iken, bazen bizim evimize savas zamani, yokluk zamani ekmek girmezdi. O gün bazen yiyecek ekmegimiz olmazdi, iste ne gün ekmegimiz olmaz ise sabah kalkar bir bakardik, dolabin rafinda bir miktar ekmek bulurduk. O, Allah bize bakardi, ac koymazdi. Bizim halimizi bilirdi, bize o darlikta ekmek gönderirdi.(dedi ve ben bakakaldim Nurteyzeme!, böyle birsey beklemiyordum.)

Efendim, ben tabii dilim döndügünce anlatmaya gayret ettim, sürcü lisan ettiysem affola.

Baska bir sitedede "dedikodunun : kardesinin cig etini yemek" oldugunu okumustum. Nurteyzemin üstüne basa basa "dedikodu etmeyin kizim " deyisini hatirlatti.

Ve sizin anlattiginiz "bir sohbetten sonra eve dönmek icin "yetis Ya Geylani" dediginizi, ve tarla basinda bir mercedes ile evinize dönüsünüzü animsadim.

Allah hepimizi böyle Sizin gibi, Nurteyzem gibi salih insanlarla karsilastirsin, sizlerin isigi ile, Hz. Muhammedin aydinlattigi yola koyulalim ve Allah´in Sirati Müstakiminden ayrilmayalim.

Efendim, size sorum olacak; Nurteyzeme Hizir Aleyhisselam mi yetismisti?

Yüce Yaradan, Allah yolunu aydinlatan sizlerden razi olsun.

Hürmetlerimle

Sumay

Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
******************************************************************
Sayın Sumay Hanım,

Kıymetli yavrum, bize nur teyzeyi anlattığın için sana çok teşekkür ederiz. Memleketimizin her köşesi Allah’a şükürler olsun nur gibi, tertemiz, bembeyaz insanlarla dolu. Allah sayılarını artırsın. Onlara her caddede, her sokakta, her köşe başında rastlayabilirsiniz. Onlar, sevginin, saygının ve hoşgörünün en güzel sentezini yapmış, almadan vermeyi, sevilmeden sevmeyi, hayatlarının amacı haline getirmişlerdir. Onlar, hayata anlam veren, güzellik veren, ışık veren, renk veren mana aleminin sultanlarıdır. Allah onlarla beraber olmayı nasip etsin. Onlar, birşey istemezler, birşey talep etmezler. Sadece severler, sayarlar. Bütün mahlukata sevgi ve saygı duyarlar. Onlar, her an Allah’la beraber oldukları için, Allah da onları kimseye muhtaç etmez. Olay, Allah aşkında eriyip yok olabilmektir. Yapabilenlere ne mutlu.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla..

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]