Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tevazu kapısı nasıl açılır?
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/21/2023 3:26:06 PM


.
TEVAZU KAPISI NASIL AÇILIR?
Kıymetli yavrum, tevazu kapısı Hakka, huzura ve mutluluğa giden yolun başlangıcıdır. Tevazu kapısından girilmedikçe hayatta hiçbir yere varılamaz. O kadar önemlidir ki, bütün diğer hasletler sonra gelir. tevazu demek Hakkın önünde bir hiç olduğumuzun idrakine varmak ve bütün mahlukatı insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşya ve cemadatıyla Muhammedi bir aşkla bağrına basmak demektir.

Gandhi, sabahleyin evden çıkarken ayakkabısının üzerindeki bir toz zerresinden kendini daha büyük görse ağlayarak Allah’a sığınırmış. Dikkatle, incelikle, hassasiyetle hayata bakacak olursak yaratılan her zerrenin bir yönüyle bizden üstün olduğunu görürüz. Acaba bizler karıncaların, arıların bazı hasletlerine, bazı özelliklerine sahip miyiz? Bunu kainattaki her zerreye uygulayabilirsiniz.

İslam aleminin en büyük kadın evliyası Rabia Sultan, namazını kıldıktan sonra “Allah’ım, ben Senin şanına layık bir namaz kılamadım. Beni affet” dermiş, sonra sehiv secdesi yaparmış. Tevazu olmayınca insan hiçbir manevi güzelliğe ulaşamıyor. Allah, cümlemize, yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize tevazu ile şereflenmeyi nasip eder inşallah.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]