Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Nerede sevgi, orada Allah.
Gönderen : "Doğan Güneş"
Tarih : 2/24/2023 11:55:53 AM


.
NEREDE SEVGİ, ORADA ALLAH
Mektup-Cevap
Muhterem hocam

Duyduğumdan beri " sevgi zekâsı " nı düşünüyorum. Kendimce birşeyler anlıyorum ayrıca da uzun uzun üzerinde tefekkür etmek bana çok büyük mutluluk ta verdi. Balkondan gördüğüm manzaraya bakarak hayata ve hayatıma açıldım..... ve de bir sürü sonuç çıkardım.

Ancak muhterem hocam, sizsiz hiçbir düşüncemin sağlamasını yapamıyorum.

Sevgi zekâsı kavramını açarmısınız lütfen. Şükranlarımı sunuyorum efendim.

Hürmet ve hayır dualarımla ....

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın “Doğan Güneş”,

Kıymetli yavrum, bütün hayat sevgiden ibaret değil mi?Varoluş seviyle değil mi? Allah insanları sevgisinden yaratmadı mıSevgi zekası demek sevgiyi hiç mi hiç anlamamak, sevgiye hakaret etmek demektir. Sevginin yanında zekanın lafı mı olur? Sevgi, her şeydir. Nerde sevgi, orda Allah. Bu nedenle böyle sivri kalemlerin sivri sözlerine bakıp da ahkam kesmeyelim. Ben hayatta sevgiden başka bir şey tanımıyorum. Sevgiyi insanların en üstün değeri olarak görüyorum. Sevgi zekası son derece saçma, anlamsız, manyakça bir kelamdır. Onu işitmek bile beni rahatsız ediyor. Sevgi gibi kainat çapında muhteşem bir olayı zeka gibi bir cüce ile yan yana getirmek ahmaklıktan başka nedir? Lütfen hayatı daha yakından tanıyalım. İnsanı insan eden birinci olay sevgidir. Sevgiden bakır altınlaşır. Sevgiden görmeyen gözler açılır. Bu nedenle benim için en değerli olay sevgidir.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]