Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgi, saygı karşılıklı olur.
Gönderen : "Doğan Güneş"
Tarih : 2/24/2023 11:56:43 AM


.
SABRİ BABADAN SELAM VAR
SEVGİ VE SAYGI, DERDİYLE DERTLENME KARŞILIKLI OLUR, YOKSA NE ANLAMI VAR?

Kıymetli yavrum,

Sevgiler, saygılar, ilgiler daima karşılıklı olur. Atalar sözüdür, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” derler. Çok daraldığın, çok bunaldığın bir zamanda bir insanın omuzuna başını koyup hıçkıra hıçkıra ağlayabilir misin? Eğer bu olmayacaksa o zaman yapılacak iş, söylenecek söz belli: “Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna” diyeceksin.

Ben, mağrur, kendini beğenmiş, kendine aşık insanların bir başka insana dost, arkadaş, akraba, sevgili olabileceklerine inanmıyorum. Her şey, karşılıklı. Benim dostluk adına, arkadaşlık adına, sevgi adına, insanlık adına, efendilik adına, tertemiz duygularla uzattığım el havada kalacaksa o zaman ne kıymeti kalıyor?

Sen, tanıştığın günden itibaren bir insana en samimi, en sıcak duygularla dostluk elini, arkadaşlık elini uzatacaksın. Onun acısı senin acın olacak. Onun gözyaşı senin gözyaşın olacak. Onun için gerekirse canını, gerekirse malını feda etmeyi, çekinmeden, tereddüt etmeden göze alacaksın. Hayallerin, rüyaların onunla dolacak. Ama, sen ondan hep eleştiri alacaksın. O seni hep yerden yere vuracak.sabahın köründen gecenin karanlığına kadar hep yargılanacaksın. Bu mu dostluk, bu mu arkadaşlık?

Cyrano de Bergerac piyesinde Cyrano’nun sık tekrarladığı bir sözü vardır: “Eksik olsun istemem, istemem eksik olsun”. Bu iş böyle yavrum. Kendini çok büyük, çok üstün, insanüstü gören kim olursa olsun kendine tahammül edecek başka bir arkadaş bulsun. Sen de Cyrano gibi söyliyebilirsin: “Eksik olsun istemem, istemem eksik olsun”.
Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]