Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Şükredenler ne güzel insanlardır.
Gönderen : Mehmet
Tarih : 3/1/2023 9:42:47 AM


.
ŞÜKREDENLER NE GÜZEL İNSANLARDIR
Soru-Cevap
Saygı değer hocam, öncelikle size kendimi takdim etmek isterim. ben Ankara’da bi pastanede çalışmaktayım aynızamandada okumaktayım. İsmim Mehmet. ayrıca bu site vasıtasıyla sizi tanımama sebeb olan sayın vahab hocamada teşekkür ediyorum. Vahab hocamla bir sohbetimiz sırasında sizin Ermenekli olduğunuzu öğrenmiştim. Ben de Ermenekli olduğum için bu beni ayrıyeten gururlandırmıştı.

Sayın hocam,

gurur meselesi son zamanlarda aklıma takılmaya başladı. ene ve enaniyet konusundaki bende olan bilgi eksikliği beni rahatsız ediyor. Bu konuda sizden yardım almak istiyorrum. Günlük hayatımızdaki hemen hemen her olayda bu konu benim karşıma çıkıyor. Acaba gururlanmakla günah mı işliyorum diye düşünüyorum. yaptığım bir işi bir arkadaşıma anlatmaya bile çekinir hale geliyorum. Enaniyet olmasın diye. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Saygılarımla,

Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
*****************************************************************

Sayın Mehmet Bey,


Kıymetli yavrum, gurur, nefsaniyettten gelir, benlikten gelir. şeytanla arkadaştır. Onun için mümkünse hayat boyu bu kelimeyi kullanmayalım. Şükredelim, hamdedelim, teşekkür edelim...gururda bir nefsanilik, bir meydan okuma vardır. Halbuki nimeti veren yalnız Allah’tır. Kedi, nimeti verenin, rızkını gönderenin Allah olduğunu bilir. Ona yiyeceğini verene sadece vasıta gözüyle bakar. Allah istemeseydi, murad etmeseydi bu kimse bana rızkımı verir miydi hiç, der. Onun için kendisini sahiplenen kimseye sadece vasıta gözüyle, aracı gözüyle bakar. İnsanlar bu inceliği bilmedikleri için “kedi nankördür” derler. Kedi, asil bir mahluktur. Peygamber Efendimiz, kedileri çok sevdiği için bir sahabiye “Ebu Hüreyre”, “Kedilerin Babası” ismini vermişti. Tarihe de öyle geçti. Biz, hep şükür içinde kalalım. Şükredenler n güzel insanlardır. Onlar edeplidir, saygılıdır, tevazu sahibidir, hadlerini bilirler. Daima teslimiyet içinde yaşarlar.

Kıymetli yavrum, yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]