Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : O ne mübarek insan.
Gönderen : "Hattat"
Tarih : 3/1/2023 9:50:56 AM


.
O NE MÜBAREK İNSAN...
Mektup-Cevap

Saygıdeğer Büyüğüm hürmetle ellerinizden öpüyorum. Tüm gönül dostlarınada sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Efendim bugün yaşadığım bir güzelliği tüm dostlarla paylaşmak istiyorum.Kısmet oldu öğle namazını kılmak için Hacı Bayram Camiye gittik bir kaç dostla birlikte.Orada yaşadığımız bir kaç saati anlatmaya çalışacağım.

Dostlardan biri sonradan dahil oldu bize,telefonununda şarzı bittiğinden bir araya gelmek için biraz telaşlanmış aklına telefoncu gelmiş bu arada.Daha sonra telefonunu şarz ettikten sonra haberleşip buluştuk.Anlattığına göre gelirken içinden Allah mutlaka bizi buluşturur diye de geçirmiş.

Bu arada diğer dostumuzun yaptığı davranış hepimizi çok etkiledi. Hacı Bayrama giden dostlar bilirler çocuklar sarar etrafınızı para isterler.Giderken merak etmiştim dostlardan birinin elinde poşetler vardı her halde oradan eve gidecek diye düşündüm.Fakat o bizden ayrıldı, bütün çocukları başına topladı,onlara masallar okudu,sohbet etti, oyunlar oynadı, isimlerini bir kağıda yazıp hediyeler dağıttı.Hayretle onları izliyorduk. Çocuklar o kadar mutluydular ki söylediği her şeyi yapıyorlar, arada birde alkışlıyorlardı.

Hatta çocuklardan birisi oradaki bir ağacı sallamaya başladığında şöyle bir şey söyledi senin kolunu birisi böyle çekse kolun acımazmı dediğinde hemen cocuk mahçup bir şekilde ağacın dallarını bıraktı. Aslında hepimizinde alması gereken bir ders vermişti bize dostumuz.

Sonsuz sevgi ve saygılarımla...



Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
***************************************************************

Sayın Hattat,

Efendim, mailinizde verdiğiniz örnek beni çok duygulandırdı. İnsanları sevmek, ve onlara faydalı olmaya çalışmak. İşte hayatta yapılabilecek en güzel ibadet. Peki hangi insanlar? Bu sorunun vevabı bütün insalar olcak. Tek istisna olmadan kalbimizi, cebimizi, imkanlarımızı bizden yardım isteyen herkese açabilmek ne güzeldir. Bir insanın ıstırabını dinlemek, onun gözyaşına ortak olmak, bir insanın sıkıntılarını paylaşabilmek hayatta yapılabilecek en büyük iyilik. Hiçbir karşılık beklemeden, hiçbir menfaat gözetmeden kainattaki yedi milyar insana dönüp, söyle kardeşim, anlat derdini, ben sana yardımcı olabilmek için Allah şahittir, maddi, manevi her şeyimi vermeye hazırım, diyebilmek ne güzeldir. Mesele burada.

Bugün, insanlar ıstırap içinde, acı çekiyorlar, gözyaşı döküyorlar, uykusuz kalıyorlar. Onlara yardım elini uzatıp, güç verebilmekten daha, daha değerli ne vardır. Geliniz bizler de bu yolda yürüyelim. Kur’an-ı Kerim’de “Bir kişiyi öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir” buyruluyor. Bir kişiye yapılan iyilik, hayır da bütün insanlığa karşı yapılmış gibidir. Hayattaki birinci ilkemiz bu olmalı. O arkadaşınızın yaptığı hareket bence o kadar büyük, o kadar değerli ki ona ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah ondan razı olsun.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]