Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevgiye ve dostluğa selam
Gönderen : Nermin Yılmaz
Tarih : 4/4/2023 12:10:59 PM


.
SEVGİYE VE DOSTLUĞA SELA

Çok kıymetli, güzeller güzeli büyüğüm,

Yine en başa dönüyorum, sizinle ilk defa karşılaştığımız Fenerbahçedeki ilk sohbet akşamına ne kadar büyük güzellikler yüklemişsiniz bir anda zaman geçtikçe daha iyi anlıyorum. Ama şu anda anlıyamadığım daha kimbilir neler neler var. Benim aklımın sizin yüceliklerinizi anlamaya hiç mi hiç yetmiyeceğini hissediyorum. İşte o akşam genel af çıkarmamızı öğütlemiştiniz . Bir anda size o kadar inandım ki hemen genel af çıkardım. Bir kaç ay önce Yurdanur ablam Ankara'dan İstanbul'a gelmiş Nesrin ablamla beraber Gebze'de oturan amca kızımızı ziyarete gitmişlerdi halbuki daha önceden hep beraber gitmeyi planlıyorduk,belki olay çok basit gibi gözüküyor ama uyuyordum uyanıyordum aklıma geliyordu, yemek yerken, dolaşırken,evde, iş yerinde hatta namaza durduğumda hep aklıma geliyordu son zamanlarda namazımı bile doğru dürüs kılamaz olmuştum. Yurdanur ablamı çocukluğumdan beri çok seviyordum benim için çok değerliydi mutlaka ona çok değer verdiğim ama onun tarafından hiçe sayıldığım için bu kadar etkilenmiştim. Hemen o an da başta Yurdanur ablam olmak üzere şimdiye kadar beni ne kadar üzen kıran incilten insan varsa affettim onlara hayır dualarında bulundum evet omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. bu olay artık aklıma gelmiyor beni üzmüyor ve yormuyordu. Aradan geçen zaman zarfında karşılaştığım bütün bu ve buna benzer olaylarda hiç içime atmadan anında affedip hayır dualar göndermeye devam ediyorum.

Bu gün şunu anladım ki; insan sevdiklerinden de aynı oranda sevgi bekliyor farkında olmadan. Bir söz bir davranış bir bakış sizin onu sevdiğiniz oranda onun sizi sevmediğini farkediyorsunuz, annenizden babanızdan kardeşlerinizden arkadaşlarınızdan hatta evlatlarınızdan bile .

Bütün yaşadıklarınıza rağmen sevginizi sürdürüyorsunuz.fakat öyle bir olay oluyor ki dank ediveriyor kafanızda , o zamana kadar anlamadıklarınızı anlıyor , görmediklerinizi görüyorsunuz.

Omuzlarımda daha büyük bir yükmüş tam karşılığını bulamamış sevgiler, atıverince o yükleri kuşlar kadar hafifledim bir anda....

Canım babacığım; hiç pişman değilim sevgilerimden, onlar gelip geçmiş bütün sevdiklerimi sevgi güneşine, ışığım kaynağına size ulaşmış, sizden yansıyor şimdi bana yüzlerce binlerce katlanarak, hak etmediğimiz kadar çok....

Sonsuz saygı ve sevgilerimle ellerinizden öpüyorum. Bütün kainatı kuşatan sevginizin sonsuza kadar parlamasını diliyorum....

Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
***************************************************************
Sayın Nermin Yılmaz,


Kıymetli yavrum, dünyada belli bir yaşa gelen bir insanın yapacağı en güzel hareket genel af çıkartmak. Evet, belli bir yaşa kadar bizi kırabilirler, incitebilirler, gücendirebilirler, ağlatabilirler, uykusuz bırakabilirler. Dünyayı bize dar edebilirler. Daha bunlar gibi nice nice olaylar olabilir, birşey demiyorum. Sadece sessizce başımı önüme eğiyorum. Sadece sükut ediyorum. Ama şartlar ne olursa olsun bizim yapacağımız iş genel af çıkartmak. Bir tek kişiyi dahi o affın dışında bırakmamak. “Sevmek devam eden en güzel huyum” demek, yeryüzündeki bir kum tanesinden, gökyüzündeki samanyoluna kadar tek istisna olmadan bütün varlığı, bütün kainatı, insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşya ve cemadaıyla Muhammedi bir aşkla kucaklamak.

İşte benim tek idealim, tek duygum, tek düşüncem. Kabre girerken “Sevginle gireceğim toprağa, sevginle çıkacağım topraktan” diyebilmek. “Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz” diyebilmek. Bizi kim kırmışsa, kim üzmüşse, kim incitmişse onları affettikten sonra onlar için hayır dua edebilmek. Sanki, biz onları üzüp, ağlatmışız gibi özür dilemek, af dilemek, bağışlanma dilemek. Yunus ne güzel söylüyor:



“Miskin Yunus, sen seni bir adam mı sanırsın

Halini, miktarını bil, derlerse ne dersin”



Mısralarında doruklaşan nefsaniyetten kurtulmanın güzelliğini yaşayabilmek. Allah bu güzellikleri bize de, tek istisna olmadan yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize de nasp etsin diyebilmek. Hayat o kadar kısa ki. Herşey “Uyudun, uyanmadın olacak”. Neden bugünden, şu andan bu güzel hazırlığımızı yapmayalım.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]