Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kalbini kırdığımız herkesten mutlaka af dilememiz gerekir.
Gönderen : Özgür
Tarih : 4/15/2023 4:19:43 PM


.
KALBİNİ KIRDIĞIMIZ HERKESTEN MUTLAKA AF DİLELMİZ GEREKİR
Soru-Cevap

Efendim Merhaba,
Helalleşmekle ilgili cevabınıza teşekkür ederim. Ancak benim dediğim konular mal mülk, aşk -meşk konularında insanların birbirlerinden nefret ederek yüzlerini dahi görmeyi istemedikleri konularla ilgili. Zaten , çoğu kereler helallik bile istense karşı taraf helallik vermiyor, kendisine yapılan büyük bir haksızlık oldugunu düşündüğü için ve bu acıyı içinden atamadığı için. İşte böyle durumlarda ne yapmalı, mümin kişi helallik alamıyorsa ona düşen ne yapmaktır?? Ahiretteki sonucunu , Allahın vereceği hükmü beklemek midir?? Bu dünyada yapılacak ne olmalıdır?

selam ve saygılarımla,

özgür

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------
Sayın Özgür Bey,

Kıymetli yavrum, mümin kişi helallik alamıyorsa ona düşen, kalbini kırdığı kişiye bol bol dua etmek, onun ruhaniyetinden özür dilemektir.

Sen de ilk fırsatta da kalbini kırdığın insanlardan hayatta iseler fiilen özür dile, helallik iste, gönüllerini almaya çalış. Onlar kabul eder veya etmez, sen vazifeni yap. O gün kabul etmeyebilir ama belki sonra ederler. Bundan sonraki hayatında, hiç kimsenin, kalbini kırmamaya çalış. Buna hayvanlar, bitkiler ve bütün cemadat dahil. “Nasuh tevbesi” edip, geçmişte kalbini kırdıkların için de, Allah’ın, meleklerin huzurunda boynunu büküp, özür dile, af dile, mağfiret, iste… Bütün bu pozitif düşüncelerin Allah’ın izniyle sana kırgın olanlara ulaşacağından şüphe etme.

Tertemiz bir hayat yaşa. Bol bol sadaka ver. Bir açı doyur. Kimsesi olmayan bir hastayı ziyaret et. İyilik yap. Bol bol dua almaya çalış. Allah yolunu açık etsin yavrum…

Selam, sevgi ve saygı ile…

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]