Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Aslımızı bilelim, bulalım diye bu cihana gönderildik, artık uyanalaım.
Gönderen : Sabri Babayla Sohbet
Tarih : 4/17/2023 1:17:57 PM


.
.
ASLIMIZI BİLELİM, BULALIM DİYE BU CİHANA GÖNDERİLDİK, ARTIK UYANALIM
"Dünyanın en güçlü tohumunu bile toprağa ekmezsen hiçbir şey vermez. Sen dost ile dost olursan, cümle âlem sana dost olur. Sev ki sevilesin... Tohum verilmeden mahsul alınır mı?

“Ben taşrada arar idim, ol can içinde can imiş...”

Arayan bulur, seven sevilir. Ağaç bile sevgiden çiçek açar. Bedri Rahmi bir şiirinde “İnsan, âlemde insanları sevdiği müddetçe yaşar” diyor. Doğru. Allah sevgisinin ispatı insanları sevmektir. Sevgi, insanın bahtıdır. Yunus “Sevdiğimi demez isem, sevgi derdi boğar beni” der. İlâve eder, “Aşk gelicek, cümle eksikler biter”.

Gönül penceresi iyiye, güzele, doğruya, Hakk’a açılmayınca sıkıntı başlar. İki günü birbirine eşit olan ziyandadır. Ne olur, adımlarımız mezara yaklaşmaktan ibaret olmasın. Her zerrede Hakk’ı müşahede edelim. Her sıfatta mevsuf olanın Hak ol­duğunun bilincine ulaşalım. Bilelim ki, varoluşta her şey sev­ginin emrindedir. Aslımızı bulalım, bilelim, olalım diye bu cihana gönderildik."

Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]