Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İki kelime ile hayatın özü: Sev, sevil.
Gönderen : "Gönül Dostu"
Tarih : 4/24/2023 1:11:40 AM


.
İKİ KELİME İLE HAYATIN ÖZÜ: SEV, SEVİL
Mektup-Cevap

Merhaba Saygıdeğer Büyüğüm ve değerli dostlar, Hürmetle ellerinizden öpüyorum.

Siz İstanbul'dan ayrıldıktan sonra, adeta boynumuz büküldü. Fakat bize bir ömür boyu unutamayacağımız birbirinden güzel anılar bıraktınız peşinizden. Ömrümüzde geçirdiğimiz en güzel yaz tatilini yaşattınız. Bunun için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizin varlığınızmış herşeye güzellik ve canlılık veren. Hergün farklı bir güzellik yaşadık. Birbirinden değerli dostlar tanıdık. Erişilmez güzellikte sohbetler dinledik. Allah tekrarını nasib eder inşallah. Bugün internet cafeden siteye ulaşma fırsatı bulabildim. Birbirinden güzel mailler beni çok duygulandırdı. Siz değerli büyüğümüzden ve tüm dostlardan Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyor ve Fenerbahçe Sohbetlerinden bir demet sunuyorum size ve değerli dostlara...

Sonsuz sevgi ve hürmetlerimle...

Gönül Dostu

Sohbetlerden 26 07 2008

Soru; İlmi Ledün ne demektir? Ona nasıl sahip olunabilir?

Cevap; "Ledün; Hayatın sırrı demek... İlmi Ledünne sahip olursan hayatın sırrına ermiş olursun. İlmi Ledünnü öğrenince hakikat perdesi aralanıyor. Allah'ı görüyorsun. İlmi Ledünnü öğrenebilmek için birçok merhaleleri aşmak gerekir. Samimi olarak Allah'a aşık olmak lazım. Gerektiği zaman çekinmeden Allah rızası için ölümü göze alabiliyor musun? İlmi Ledün sahibi olmak için haksızlık karşısında boyun eğmemek gerekiyor. İnsanın varoluş gayesi var. O gayeye uygun yaşamak gerek. Allah'ın koyduğu kurallara riayet ederek, maneviyat yolunda adım atacağız. Ukala, kendini herkesten üstün gören bir insan maneviyat yolunda bir adım ilerleyemez."

Soru; "Zaman içinde zaman vardır" sözünü açıklar mısınız?

Cevap; "Bir işe başlarken Besmele ile başlayıp bütün dikkatimizi o işe verirsek çok kısa bir zaman içinde o işi yapabiliyorsun. Bütün mesele her işe besmele ile başlamak, hiç kimse hakkında kötü birşey düşünmemek. O zaman çok az bir para ile de geçinebilirsin. Bazen mekan içinde mekan oluyor. Mesela küçücük bir ev... Ama orada herkes öyle huzur, sükunet içinde yaşıyor ki orası büyüyor, büyüyor saray gibi oluyor. Bunun sebebi, orada yaşayanların huzur içinde olmaları."

"Veliler, zamanın kıymetini bilirler, herkese saygılıdırlar. Tam bir teslimiyet içindedirler. Hiçbir zaman hayat şartlarından, gelirlerinden şikayet etmezler. Helal rızık yerler, kendilerini hiç kimseden üstün görmezler."

"En güzel zikir, bir kenara çekilip Besmele çekmek. Daraldığın,bunaldığın zaman,bir köşeye çekilip,dik oturarak, gözlerini yum. Ellerini dizlerine koyarak, Bismillahirrahmanırrahiym de. Besmeleyi söylerken bir ışın çıkıyor. O insana huzur, sükun veriyor. Yemek yerken,her lokmada BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM DE.. Alışverişte, çantanı açıp para verince, paranın üstünü alınca Besmele çekin... Her daim Besmele deyin... "

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın “Gönül Dostu”,

Kıymetli yavrum, epeydir maillerinden uzak kalmıştık. Büyük bir zevkle okuduk. Ne güzel yazmışsın. Allah, bir gününü bin etsin. İki dünyanı cennet etsin. Bu kısacık maillerde sanki hayatın bütün sırları, güzellikleri, incelikleri aşikar olmuş, bize el ediyor. “Haydi”, diyor, “haydi, siz de güzellikler alemine gelin. Siz de yaşama sevincine, güzelliklere, incelikler ve zarafetler alemine koşun. Günlerinizi, saatlerinizi, hatta dakikalarınızı değerlendirin. Bütün zamnalarınız inci dakikasıyla dolsun. Sevmenin ve sevilmenin güzelliğini yaşayın. Sonsuz mutluluğunu hissedin. “Seviyoruz, seviliyoruz, güzelliğimiz bu yüzden” deyin “Aşk gelicek, cümle eksikler biter” deyin...”

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan

Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]