Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kâinatın söylenmiş en güzel sözleri.
Gönderen : Elif Kaya
Tarih : 5/18/2023 5:10:52 PM


.
KAİNATIN SÖYLENMİŞ EN GÜZEL SÖZLERİ
Mektup-Cevap
Çok Değerli Sabri Babacığım,

Geçen hafta sahaflarda Yeşil Kitabevi'nde muhterem ve zarif bir zat tarafından hediye edilen ve elimden düşüremediğim, okumaya doyamadığım Şemseddin Yeşil Efendi Hazretleri'nin 'Bin bir Hadis' isimli eserinden ilk 10 hadis-i şerifi sizlerle ve tüm gönül dostlarıyla paylaşmak benim için tarif edilemeyecek bir mutluluk..Eğer izniniz olursa kitabın tamamındaki Hadisleri her gün sizlerle paylaşmak istiyorum ve sizin değerli eşsiz açıklamalarınızı gönülden niyaz ediyorum. Dualarınızı hasretle bekliyoruz efendim. En içten sevgi, saygı ve selamlarımla.

1- 'Sizden hiç biriniz mü'min olmaz; kendisi için sevdiğini mü'min kardeşi için de sevmedikçe.'

2- 'Allah'a ve ikinci hayatta huzur-ı İlahi'ye çıkacağına inananlar hayır konuşsunlar, yahut sussunlar.'

3- 'Kim ki Allah'a ve ahiret gününe iman etmiştir; komşusuna ikram etsin, huzursuzluk vermesin.'

4-'Kim ki Allah'a ve ahiret gününe iman etmiştir; misafirine karşılık beklemeden ikram etsin.'

5-'İki haslet mü'minde birleşmez. Biri : Hisset (hasislik), biri de : Kötü huy'

6- 'Sehavet (cömertlik) ayıbları ve noksanları örter.'

7- 'Ademoğlu ihtiyarlar da, iki huyu ihtiyarlamaz : Biri hırs, diğeri emel genişliği'

8-'Çok malı olmakla insan zengin sayılmaz. Zengin ona derler ki : Kalbi, gıllu gıştan hali kendisi huzur içindedir.'

9-Resul-i Ekrem'e bir fukara cemaati geldi : 'Biz de namaz kılıyoruz, zenginler de, bizde oruç tutuyoruz, zenginler de. Bizim yaptığımız ibadetleri aynı onlar da aynen bizim gibi yapıyorlar. Fakat onlar zengin olduklarından pek çok tasaddukda bulunuyorlar. Bizim servetimiz yok, biz tasaddukda bulunamıyoruz. Onlar ind-i İlahi'de bizden daha mı çok ecir alacaklar?' Cenab-ı Peygamber Efendimiz cevaben : 'Sadaka yalnız para ile olmaz. O kadar çok sadaka şekli vardır ki siz de onları yapın : Mesela, insanlığa eziyet eden, hak ve hakikatı tanımayan kimseye karşı kibr, bir sadakadır. İki adamın arası açılmış, onların arasını bulmak bir sadakadır. Hele bir garibe güler yüz göstermek öyle bir sadakadır ki, Cenab-ı Hak da ona güler yüz muamelesi yapar. Hayır söz büyük bir sadakadır. Birisinin yükünü indirmek ve bindirmek dahi bir sadakadır. İnsanların geçmesine, gitmesine zarar veren birşeyi yoldan kaldırmak yine bir sadakadır.' buyurmuşlardır.

10- 'Namaz, dinin direğidir. Kim ki onu kaim kılar, dinini de kaim kılmıştır. Kim ki onu yıkar dinini de yıkmıştır.' (Fi'l-hakika namaz, insanın murakıbıdır. Secde, hakikatde Hakka ıktirab, zahirde da azanın islahıdır.)

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Elif Kaya,

Kıymetli yavrum, hepsi birbirinden enfes gönderdiğin Hadis-i Şerifleri biz de koklaya koklaya okuduk. Allah razı olsun. Bize nefis bir ziyafet sunuyorsun. Onları hayatımıza uygulamak inşallah kısmet olur.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]