Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ahir zamanda yaşıyoruz, Allah yardımcımız olsun.
Gönderen : Adil
Tarih : 7/28/2023 4:11:25 PM


.
AHİR ZAMANDA YAŞIYORUZ, ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
Mektup-Cevap
Selamun Aleyküm,
Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki Peygamberimizin (S.A.V.) bildirmiş olduğu kıyametin küçük alemetlerinin hepsi şu anda gerçekleşmiş durumda. Efendimizin (S.A.V.)bildirdiği bazı kıyamet alemetleri şunlar:
İnsanların yüksek bina yapmakta yarışmaları
Mesafelerin kısalması
Zinanın açıkca işlenmesi
İçki kullanımının artması
Cinayetlerin çoğalması
Akrabalık münasebetlerinin kopması
Tefeciliğin aşikar olması
İslam'a uyanların hor görülmesi
İyilerin azalması
Kötülerin söz sahibi olması
Emanete riayetin kalkması
Alim denilen insanlarda imanın olmaması
Bidatların yayılması
Dünya menfati için dinin alet edilmesi
Sadece kıyametin büyük alemetleri gerçekleşmedi.Güneşin batıdan doğması, Deccal'in ortaya çıkması,Yecüc Mecüc'ün çıkması gibi.Zaten bunlar çıktığında her şey için çok geç olacak.Artık tövbeler kabul edilmeyecek.
Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki korkunç bir fırtınada her şey savruluyor, insanlar ayakta zor duruyor.Yanlışlar ,doğrular hep birbirine karışmış.Bu zamanda Allah'ın gökten inen ipine sımsıkı tutunanlar kurtuluyorlar.Diğerleri ise felekate doğru gidiyorlar.
Allah'a iman edip ,O'nun ipine sımsıkı sarılanlara gelince, Allah onları kendinden bir rahmet ve lütufa kavuşturacak ve onları kendine götüren doğru yola eriştirecektir. (NİSA suresi 175. ayet)
Başka bir kurtuluş yolu yok.Rabbimizin rahmetine ve lütfuna sığınmak varken felakete doğru koşmak neden ? O ne güzel Mevla'dır.Ne güzel yardımcıdır.
Selamun Aleyküm
Adil
Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
***********************************************************
Sayın Adil Bey,

5.6.2008 tarihli mailinizi aldım.

Kıymetli yavrum, gerçekten öyle bir dünyada yaşıyoruz ki ahir zamanın bütün kriterleri günlük hayatın içinde. Allah cümlemizin yardımcısı olsun. Burada bütün mesele Yüce Resulümüzü rehber almak, O’nun gittiği yoldan gitmek. Başka kurtuluş yok. Allah bütün iyi ve güzel insanların yari ve yardımcısı olsun.

Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]