Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bizler mezara sadece sevgilerimizi götürebileceğiz.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 8/11/2023 5:16:19 PM


.
SABRİ BABA İLE GÖNÜL DOSTLARININ BİR SOHBETİNDEN

BİZ MEZARA SADECE SEVGİLERİMİZİ GÖTÜREBİLECEĞİZ

-Füsun Hanım:

-Efendim, ben bu güne kadar sizin kadar ince düşünceli bir kimse hele hele bir erkek hiç tanımadım. Bazen öyle oluyor ki anlatmak için en yakınlarımızı arayamıyoruz ama sizi rahatlıkla arayabiliyoruz, neyse sıkıntımız paylaşabiliyoruz. Siz bize en yakın bir akrabamızdan daha yakınsınız, daha çok sevgi dolusunuz.

Sabri Tandoğan Efendi Hz:

-Akraba kimdir yavrum? Senin derdinle Allah rızası için dertlenen, seninle her şeyini paylaşmaya hazır olan kimsedir, gerisinin üstüne kapıyı kapatmak lazımdır. Öyle akraba vardır ki onlara yerine göre rest çekmeyi bilmek lazım. Mesela iki genç birbirlerini seviyorlar, anlaşıyor, evleniyorlar. Ama araya yakınlar giriyor. Her işe karışmaya kalkıyorlar. İşte o zaman buna da müsaade edilmeyecek.

Bahtışen Hanım anlattı, bir komşusunun oğlu evleniyor. Kayınpeder oğluna çocuk yapmayacaksınız, benim o kızı gözüm tutmadı diyor. Bu nasıl sözdür? Aklı sıra işi böyle böyle boşanmaya kadar götürmek. İşte burada o gencin babasına resti çekmesi lazım. Yoksa bu fazla akraba düşkünlüğü bir yerde şirk oluyor. Herkes haddini bilecek.

Benim düzineyle akrabam var ama Rana gibi çağın en büyük velilerinden bir hanım Hakka göçünce başın sağolsun bile demediler. Ben bir sinekten bile medet umdum. İçeri girse benimse sohbet etse dedim. O derece bir haldeyken ne aradılar ne de sordular. Ben ne yapayım böyle akrabayı?

Akraba, yerine göre çocuk da bir insan için olması gerekenin çok dışında bir yerde kalabiliyor

Benim akraba anlayışım farklı. Senin zor günlerinde seninle olmayan kimseye akraba denilmez. Akraba Allah rızası için birbirine sevgi, saygı gösteren, birbirinin sıkıntılarını paylaşanlara denilir. Mevlananın iki oğlu, biri veli, öbürü eşkiya oluyor, arkadaşlarıyla beraber Şems Hz ni öldürüp kuyuya atıyor. Cenazesine gitmiyor Hz. Mevlana.

İşte burada sizler birbirinizin akrabasısınız.

Nuraydın Hanım:

-Efendim, bizi kimse sizin kadar çok sevmedi.

Sabri Tandoğan Efendi Hz:

- Yavrum, bizler mezara sadece sevgilerimizi götürebileceğiz ne mal, ne para, ne ünvan ne şu ne bu...

Sabri Tandoğan

Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]