Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Üç aylar denilen müstesna zamanlar.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 1/12/2024 12:14:21 PM


.
SABRİ BABA’DAN MEKTUP

*ÜÇ AYLAR DENİLEN MÜSTESNA ZAMANLAR*

Kıymetli yavrum,


Bugün, mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz. Bu süre boyunca bir genel af ilan edelim. İçimizdeki bütün dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutalım, bütün insanlara karşı her zamandan daha saygılı, daha nazik, daha hassas ve anlayışlı olalım. Mümkün olduğu kadar ibadetlerimize özen gösterelim.


Benim çocukluğumda üç aylar bir sevgili gibi beklenir, bir şiir, bir masal, bir rüya gibi yaşanırdı. Büyükler oruca başlarlar namazlarını vaktinde kılmaya daha bir dikkat, daha bir itina gösterirlerdi. “Aman”, derdi babaannem, “Namazı kocatmayalım”. Mümkün olduğu kadar aile fertleri birbirleriyle daha hassas, daha dikkatli, daha saygılı konuşurlardı. Sanki herkes birbirini kırıp incitmemek için özel itina gösterirdi. Bu üç aylar içinde gelen misafirlere hep üç ayların faziletlerinden bahsedilirdi. Velhasıl üç aylarla beraber evimize bir güzellik hâkim olurdu.


Eşimle beraber pazartesi ve perşembe günleri oruç tutardık. Yemeklerimizin mümkün olduğu kadar daha hafif, daha hazmı kolay olmasına dikkat ederdik. Bir hazım güçlüğü çıkıp da bizi mana yolundan uzaklaştırmasın diye. Bütün konuşmalarımız üç aylara münhasır olurdu. Merhum eşimle beraber namazlarımıza her zamankinden daha çok dikkat ederdik. Müşterek kitaplar okurduk. Anadolu Evliyaları, Fütuh-ül Gayb, Peygamberimizin Hadisleri, Hasan Basri Çantay’ın Kur’an-ı Kerim meali en çok okuduğumuz kitaplardı. Kenan Rıfai Hazretlerinin sohbetlerini elimizden düşürmezdik.
Özellikle görüşeceğimiz dostlarımızı bize üç ayların güzelliğini yaşatacak kimselerden seçerdik. Rana Hanım’ın sorularına elimden geldiği kadar sevgiyle, saygıyla, edeple, incelikle cevap vermeye çalışırdım. Bazen vakit gece yarısını geçer biz sohbetin güzelliğine doyamazdık. Aynı noktaya bakmak, aynı noktada birleşmek, aynı noktanın güzelliğini paylaşmak ne güzel bir olaydı. Sabahleyin beraber evimizden çıkar, işyerimize gidinceye kadar hiç değişmeyen konumuz manevi güzellikler olurdu. Yarabbi bu güzelliği yaşamak ne güzel bir olaydı. Sanki bir rüya aleminde yaşıyorduk.


Allah bu güzellikleri bu mübarek üç aylarda doyasıya yaşamayı herkese nasip etsin.


Selam, saygı ve sevgi ile.


Sabri Tandoğan (Dua ve Fatihalarımızla)

*Selamlar, sevdiklerinizle beraber esenlik içinde geçecek hayırlı cumalar, rahmet ve iyilik vesilesi olacak üç aylar.*

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]