Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En büyük günah...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 3/13/2024 3:35:41 PM


.
EN BÜYÜK GÜNAH
"Hayatta en büyük günah, Allah’ın evi olan kalbimizde kin ve nefret duygularını barındırmaktır. Resulullah Efendimiz herkesten daha çok zulüm gördü, kötülük gördü, alçaklık gördü. En yakın akrabaları hayatına kastettiler. En güzel günlerini burnundan getirdiler. Amcasını öldürdüler, kızını öldürdüler. Hakaret ettiler, iftira ettiler. Ama o en büyük, o en yüce insan bunların hiçbirine karşı kin ve nefret duymadı. Onlar için hayır dua etti. Kıymetli yavrum, bize de hayat yolunda düşen görev, zulüm de görsek, alçaklık da görsek, yine de kalbimizde, kin ve nefret alevlerini barındırmayacağız. Affedeceğiz. Onlar için de bağışlanma dileyeceğiz. Çünkü her fiilin faili Allah’tır. Her sıfatta mevsuf olan Allah’tır, her vücutta mevcut olan Allah’tır. Allah rahmandır, Rahiymdir, koruyan, esirgeyendir. Allah affedicidir, affetmeyi sever. İnşallah, bizleri de yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimizi de affeder."
Sabri Tandoğan Hz.
Onun ve Hakka Göçen Yakın Dostlarının Aziz Ruhları Şad Olsun.


***


"En bunaldığınız zaman sorun kendinize, 'Allah kuluna yetmez mi?"
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


***

YALNIZLIK TEKAMÜL İÇİN GÜZELDİR, GEREKLİDİR...
"Kartallar yalnız uçarlar. Kargalar sürü halinde. İnsanlar da öyledir. Kadın olsun, erkek olsun niceleri bütün asaletlerine, inceliklerine, temizliklerine rağmen yalnızdırlar. Şurası muhakkak ki şahsiyet ancak yalnızlıkta teşekkül eder. Bu nedenle yalnızlıktan şikayet etmek doğru değildir. Önemli olan yalnızlığımızı temiz ve asil düşüncelerle doldurabilmektir. Kitap okumak, ibadet etmek, resim yapmak, bir entrümanı çalmaya gayret etmek ne güzel, ne ince davranışlardır. Önemli olan budur. İnsan ancak yalnızlıkta kendi kendisinin mimarı olur. Fazlalıkları atar, noksanlıkları doldurur."
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]