Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsan önce kendi kendisi ile dost olmalı.
Gönderen : Ebru
Tarih : 9/20/2024 12:06:44 PM


.
İNSAN ÖNCE KENDİ KENDİSİ İLE DOST OLMALI
Soru-Cevap

Değerli Hocam,

Ben çok sıcak kanlı bir insanım hiç kimseye hakir göz ile bakmamaya çalışırım hep mazlum tarafını tutar onun sözle de olsa hakkını savunurum öyle ki filimler de bile mazlum olan yardıma muhtaç itilip kakılan birisi kötü bile olsa onun tarafını tutar onun için ağlarım. Kıssadan hisse yapacak olursam ben birisi hakkında kötü bir şey düşünsem bile bundan kendime vicdani bir pay çıkarırım. Onun için ilk tanıştıklarım insanlar tarafından çok sevilirim ama sonra ne oluyorsa anlamıyorum birden uzaklaşıyorlar düşünüyorum bir türlü bulamıyorum bunun ilerleyen zamanlarında sanki artık arkadaşlığımız çıkar üzerine kurulu bir hale dönüyor bu da beni üzüyor o bana nasıl soğuk davranıyorsa ben de ona öyle olayım diyorum o bana ne yaparsa ben de ona aynısını yapayım diyorum ama olmuyor sanki ben suçluymuşum sanki ben onun arkadaşlığına muhtaçmışım gibi hep arkasında dolaşıyorum konuşmaya çalışıyorum halini hatırını soruyorum. baktım olmuyor ben de 1 kaç gün onun gibi soğuk davranıyorum aramız düzelir gibi oluyor sonra ben yumuşayıp eski halime dönüyorum bunu yapmamam lazım ama elimde değil yalaka gibi peşinde geziyorum bana lütfen yardımcı olur musunuz.

SAYGILARIMLA...



Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------

Sayın Ebru Hanım,

Kıymetli yavrum, siz önce kendi kendinizle dost olmayı bir deneyin. Kendiniz bir dünya kurun. O dünyada mesut, bahtiyar yaşayın. O zaman başkaları sizinle dost olmak isteyecek. Bunun aksi oluyor. Siz başkalarına dost olmak istiyorsunuz. Ama olamıyorsunuz. Çünkü sizde ölçü yok. İnsanların fazla üstüne düşüyorsunuz. Hiç kimse üstüne fazla düşülmesinden hoşlanmaz. Bundan herkes rahatsız olur. O zaman onlar da sizden kurtulmanın yollarını arıyorlar. Buluyorlar da. Lütfen ölçülü olun. Dengeli olun. Unutmayın ki tek taraflı dostluk olmaz. Dostluklar karşılıklı olur. Sevgiler karşılıklı olur. Saygılar karşılıklı olur. Atalarımız der ki “Seyrek git sen dostuna, kalksın ayak üstüne” Bu sözü lütfen unutmayın. Kitaplar okuyarak, resim sergilerine giderek, yerli ve yabancı büyük bestekârları dinleyerek dünyanızı zenginleştirin. O zaman göreceksiniz ki başkaları sizinle tanışmak için fırsat kollayacak. Meyvesiz ağaca kimse taş atmaz. Önünden de geçmez. İşte böyle yavrum. Sana iyi günler diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan

Aziz Ruhu ve Hakka Göçen Yakınlarının Ruhları İçin Fatihalarla

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]