|
Konu : Kurban Bayramı Mesajı.
Gönderen :
Sabri Babadan Mesaj
Tarih :
6/5/2025 3:33:05 PM
.
*SABRİ BABA’DAN BAYRAM MESAJI*
BAYRAM GÜNLERİNİ FIRSAT BİLELİM, YÜKLERDEN KURTULALIM, DOYASIYA SEVELİM VE AFFEDELİM
Kıymetli yavrum,
Bayram günlerinde Hak âşıklarının gönülleri, yeni yağmış kar gibi bembeyaz, tertemiz olur. O gönüllerden artık küskünlük, dargınlık, kin, nefret, düşmanlık hisleri ebediyen atılmıştır. O günler rahmetin bütün kâinatı kuşattığı günlerdir. Sanki o günler yerle gök birleşmiş, tarifi mümkün olmayan, tâkat getirilmeyen bir aşk ve güzellik yaşanmaktadır. O günlerde, her köşeden bize Yunus Emre seslenmekte “Her dem taze doğarız, bizden kim usanası” demektedir.
İnsanlar evlerini, gönülleriyle beraber temizlemişler, bir güzelliği yaşamak üzere, bir dostluğu, bir kardeşliği paylaşmak üzere misafirlerini beklemektedirler. Sanki o gelenler, o gül kokan yerden, Peygamber mekânından, aşkın ve inanışın güllerini getirmektedirler. İnsanlar sevgiyle birbirlerini kucaklarken gönüller “Ya Muhammed gönlüm arzular seni” demektedirler. Hayat adına, varoluş adına, insanlık kültürü adına ne muhteşem bir sahnedir o.
Allah, bize de bütün kainata da bu mübarek zamanlar hürmetine o arınmayı, o temizlenmeyi nasip etsin. Hepimiz orada yüz akıyla birbirimizi selamlayalım.
Nice mutlu, huzurlu nice bayramlar dileğiyle....
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.
*Selamlar, bütün sevdiklerinizle beraber nice esenlik ve güzellik dolu bayramlar yaşamanız dileklerimizle...*
|