Sayın büyüğüm,
Mimar Sinan’ın şaheserlerinden birisi olan Süleymaniye Camii’ne imam olmak eskiden o kadar kolay bir iş değilmiş. Caminin ibadete açıldığı 16. yüzyıl ortalarında bu camide imam olabilmenin bazı kuralları varmış. O devirde Süleymaniye’ye imam olabilmenin şartlarından bazıları şunlarmış:
İslami ve pozitif bilimlere vakıf olacak.
Arapça, Farsça ve Latince bilecek.
Mukayeseli dinler tarihini öğrenmiş olacak.
Ata binmeyi bilecek, spor yapacak, sıhhatine dikkat edecek.
Dış görünümü bakımlı ve düzgün olacak,güzel giyinecek.
Evli olacak,karısı bir tane olacak ve bu vasıflarla uyumlu bir hanım olacak.
Osmanlı'nın neden bir zamanlar imparatorluk olduğunu,daha sonra da neden bu hale geldiğini anlamamız için güzel bir örnek.
Ben üniversite sınavına bir İmam Hatip Lisesinde girdim. Tuvalete girdiğimde şok oldum. Duvarların her yeri seks içerikli resimler ve sözlerle doluydu. Midem bulandı, kendimi dışarı zor attım. Bu olay 20 sene önceydi,şimdi orası nasıl bilmiyorum ama bu okulların din adamı yetiştirmek için kurulduğunu düşünürsek çok acı verici bir durum.
İnsanlar ve toplumlar dinsiz yaşayamazlar. İnsanı da,toplumu da ayakta tutan dindir. Fakat İslam üç temel ayak üzerinde insanları ve toplumları yüceltir. Birincisi ahlaktır, ikincisi bilimdir, üçüncüsü güzel sanatlar ve estetiktir. Bu üç temel eksik olunca bina da şu anda tüm dünyadaki müslüman ülkelerin durumu gibi her an çökmeye hazır bir bina oluyor.
Selam, sevgi ve saygılarımla
Sezer
Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :
Bize düşen görev nedir, ben ne yapabilirim? Yazan Sezer
Cvp: Bize düşen görev nedir, ben ne yapabilirim? Yazan Sabri Tandoğan