Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Cvp: Olgun insan kimdir?
Gönderen : Sabri Tandoğan
Tarih : 1/9/2008 7:18:33 PM


Sayın “Gönül Dostu”,


9.1.2008 tarihli mailinizi aldım.


Kıymetli yavrum, önce gösterdiğin ilgiye, sevgiye çok teşekkür ederim. İnşallah Yüce Rabbimiz beni bu gösterilen sevgiye sevgiye layık eder. Evet, kibarlık güzel, zarafet güzel, incelik, sessizlik güzel, ama yerine göre. Yüce Peygamberimiz “Haksızlık karşısında susan dil, şeytandır” buyuruyor. Çocukluğumdan beri dikkat ettim. Bütün korkak ruhlu, aciz, beceriksiz, yüreksiz insanlar işin kolayını bulmuşlar. “Sesini çıkartma, bir köşeye çekil, nene lazım, boşver. Doğruyu söyleyecek bir sen mi kaldın?” Bu telkinlerle büyüyen insanlar gayet tabi gerektiği zaman efendice sükut edip, gerektiği zaman aslanlar gibi kükremesini bilemeyecek. Onlar ömür boyu hep el ovacaklar. “Evet efendim, sepet efendim, arada sırada ne buyurdunuz a benim canım efendim” diye şahsiyetlerini örseleye örseleye yok edecekler. Bir gün bakacaklar ki ortada birşey kalmamış. Hepsi bitmiş. Ama onlara da yazık değil mi? Onlar da bu toprağın insanları değil mi?


İşte böyle yavrum, yirminci yüzyılın en büyük filozofu Bertrant Russel’a sormuşalar, “Efendim” demişler, “olgun insan kime denir?”. Cevap vermiş, “Ne zaman, nerede, nasıl hareket edileceğini bilen insan olgun insandır”.


Sevgili yavrum, Allah bizi de, yeryüzündeki bütün insanları da inşallah olgun insan mertebesine çıkarır.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


 


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :

Olgun insan kimdir? Yazan "Gönül Dostu"
Cvp: Olgun insan kimdir? Yazan Sabri Tandoğan

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]