Sayın büyüğümüz,
Sizin eserlerinizi yeni okumaya başladım. Eserlerinizde anlattığınız olağanüstü güzellikteki insanlar beni çok etkiliyor, her gün okumaya doyamıyorum. Gönül Sohbetlerinin 1.cildinde Yunus Emre'yi anlatırken bir zamanlar komşunuz olan 95 yaşındaki Karamanlı Dede'yi anlatıyorsunuz. Bütün bildiği Yunus'a ait 10-15 tane şiir, tek sermayesi bu, sürekli o şiirleri okuyor. Fakat bu şiirler ona kimsede görmediğiniz yaşama sevinci ve mutluluğu vermeye yetiyor.
Boyacı Osman Efendi, Şekerci Şükrü Amca, Ömer Efendi Hoca, Azize Anne, Hüsameddin Efendi, Şaziye Anne ve daha nice güzel insanın ortak bir özelliği var. Bu insanların belki bir çok konuda fazla bilgisi yok, ama bildikleri güzellikleri hayatlarına geçirmişler ve sadece bu güzellikleri yaşayan insanlar. Insanın hayatında da amaç sadece bu olmalı diye düşünüyorum.
Ibrahim Ethem hazretleri yolda yürürken bir taş görmüş. üzerinde, “Çevir ve altını oku " yazılıymış. Çevirmiş, üzerinde şöyle yazıyormuş:
"Eğer öğrendiğinle amel etmiyorsan neden bilmediğini öğrenmek istiyorsun?" Ibrahim Ethem ömrü boyunca bu sözün etkisinde kalmış.
Allah hepimizi çok bilen değil, bildikleri güzelliklerle amel eden güzel insanlardan eylesin.
Sizleri Allah'a emanet eder, en içten sevgi ve hürmetlerimle ellerinizden öperim.
Hakan Akgül
Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :
“İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir” Yazan Hakan Akgül
Cvp: “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir” Yazan Sabri Tandoğan